Klasik versiyonundan sıkıldıysanız bir de ‘sufle omlet’ deneyin! Puf puf kabaracak Posted on Aralık 27, 2024Author admin 0 Sufle omlet, yumuşak ve kabarık dokusuyla kahvaltı sofralarının yıldızı olmaya aday, klasik omletlerden daha farklı bir tanımdır. Sade haliyle bile lezzetli olsa da, içerisine peynir, ince doğranmış taze otlar, sebzeler yahut baharatlar eklenebilir. İşte puf puf kabaran bir omlet tanımı. Sufle omlet, son vakitlerde pek çok kişinin ilgisini çeken yeni lezzetlerden biri. Puf puf kabaran imgesiyle birinci kere deneyenlere farklı gelebiliyor. Klasik omlet tanımlarından sıkıldıysanız sufle omleti çeşitlendirerek hazırlayabilirsiniz. İşte nefis bir tanım. Malzemeler – 3 adet yumurta– 1 yemek kaşığı tereyağı – 1/4 su bardağı süt– 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri – Tuz ve karabiber – 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz veya kekik İlk olarak yumurtaları dikkatli bir biçimde sarı ve beyazı olarak ayırın. Akabinde beyazlarını bir kabın içine, sarılarını farklı bir kabın içine alın. Yumurta beyazını çırpıcı yahut mikser kullanarak çırpın. Beyazlar çoğalıp kabarana kadar bu sürece devam edin. Süreç sonunda, beyazlar krem şanti üzere görünecek. Yumurtanın sarısına ise süt, tuz, karabiber ve rendelenmiş peynir ekleyip karıştırın. Uygunca çırptıktan sonra taze maydanoz yahut kekik üzere baharatlar ek edebilirsiniz. Çırpılmış yumurta beyazlarını sarı karışıma ekleyin. Lakin karıştırırken çoka kaçmayın. Orta büyüklükte bir tavayı ısıtıp tereyağı ve zeytinyağını eritin. Tavanın her yerine dağıttıktan sonra karışımı dökebilirsiniz. Omletin alt kısmı pişerken üst kısmını sıvı bırakabilirsiniz. Tavanın üstünü kapatıp pişirin. Sufle omletin kabardığını fark edeceksiniz. Bu lezzeti, kahvaltı sofralarına dahil ederek tüketebilirsiniz. Sufle omletin uygunca kabarmasını istiyorsanız, yumurta beyazlarını yeterlice çırpmanız koşul. Beyazlar sert ve kabarık hale gelene kadar durmadan çırpmalısınız. Ayrıyeten, omleti yüksek ateşte pişirirseniz dışını süratlice kızartmış olursunuz. Kısık ateş kullanmayı ihmal etmeyin.